محل تبلیغات شما

یکی از مهم‌ترین مشکلات زوجین در صیغه موقت، اثبات آن می‌باشد که معمولاً برای خانم‌ها رایج‌تر است. بسیار پیش آمده که زن گول می‌خورد و به پیشنهاد مرد برای صیغه شدن جواب مثبت می‌دهد، مردهایی که معمولاً متاهل و صاحب خانواده می‌باشند. وعده‌های این مردان طلاق دادن همسر فعلی و عقد دائم زن می‌باشد. از طرفی به دلیل ترس از فاش شدن این قضیه، رسماً صیغه موقت را ثبت نمی‌کنند و اینطور می‌شود که زن بعد از بعد از اتمام موعود عقد، برای گرفتن مهریه و اثبات آن به مشکل برمی‌خورد. قانون در راستای حفظ بنیان خانواده، این امکان را فراهم نموده که مرد صیغه را رسما در دفتر خانه ثبت نکند که بعدها به مشکل برنخورد. اما از طرفی زن هم می‌تواند به روش‌هایی که قانون تدوین کرده، عقد موقت را ثابت نماید. این کار به شرایط خاصی نیاز دارد که در ادامه بررسی می‌کنیم:

شرایط اثبات صیغه موقت

طبق قانون، 4 مرحله برای اثبات صیغه موقت لازم است:

وجود شاهدان عینی

اگر شاهدی وجود داشته باشند که عقد موقت زن و مرد شهادت دهند، به اثبات این امر کمک بزرگی می‌کند و دردسرهای زیادی را از سر شما می‌افکند. به عنوان مثال اگر شاهدان دیده باشند که زن و مرد به خانه یکدیگر رفت و آمد دارند یا در محیط کار با یکدیگر همکار بوده‌اند، اثبات صیغه موقت را شفاف‌تر می‌کند.

اعتراف و اقرار مرد

ضربه نهایی و اصلی برای اثبات صیغه موقت، اقرار مرد می‌باشد و اگر مرد اعتراف کند که شوهر زن بوده، دیگر نیازی به مراحل بعدی نیست.

سند های مکتوب

چنانچه زن و مرد در مراحل ابتدای ثابت نمودن صیغه موقت، سندی مبنی بر این صیغه انجام شده تنظیم کرده باشند، قابل استناد است. فرقی ندارد که این سند به ثبت دفترخانه رسمی رسیده باشد و یا امضای دو طرف زیر سند دست نویس قرار داشته باشد.

سوگند خوردن

چنانچه نتوان از طریق راه‌های اعلام شده یعنی شهادت، اقرار و سند‌های مکتوب، صیغه موقت را اثبات کرد، در وحله‌ی آخر باید در دادگاه و در پیشگاه خداوند سوگند خورد که عندالوم می‌باشد.

 

راه‌های ذکر شده کاملاً قانونی هستند و مهم‌ترین آن‌ها اقرار خود مرد می‌باشد. اگر مردی شخصا به عقد موقت اقرار کند، دیگر نیازی به ارائه شواهد بعدی نیست.

 

مهریه در صیغه موقت

نکته مهم دیگر در صیغه موقت، مهریه زن می‌باشد. لازم به ذکر است که صیغه موقت بدون تعیین مهریه برای زن، امکان پذیر نمی‌باشد. به عبارت دیگر شرط مهم برای جاری شدن خطبه عقد، مشخص نمودن مهریه است در غیر این صورت خطبه صیغه باطل تلقی می‌شود.

مهریه دینی است به گردن مرد که باید آن را پرداخت کند، هر زمان که زن درخواست نماید. در عقد موقت پرداخت مهریه با پایان یافتن موعود صیغه یا عدم برقراری رابطه جنسی، آن را باطل نمی‌کند و حتی بعد از فوت مرد، باید از ماترک او مهریه زن پرداخت شود.

 

جمع بندی

 

صیغه موقت با عقد دائم تفاوت دارد و هدف از آن تامین نیاز جنسی می‌باشد نه تشکیل خانواده بنابراین قوانین مربوط به آن کمی متفاوت با عقد دائم می‌باشد، قانون در راستای حفظ بنیان خانواده، این امکان را فراهم نموده که مرد صیغه را رسما در دفتر خانه ثبت نکند که بعدها به مشکل برنخورد. اما از طرفی زن هم می‌تواند به 4روش‌ گفته شده که قانون تدوین کرده، عقد موقت را ثابت نماید.


iranianedalat

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها